Новата звезда на Уест Бромич Саидо Берахино не се продава, обявиха от клуба по повод спекулациите за бъдещето на играча. 

Прогресът на нападателя му донесе повиквателна за националния отбор, а миналата седмица той сам обяви, че може би ще се наложи да напусне Албиън, за да изпълни амбициите си. 

От ръководството на Дроздовете обаче нямат намерение скоро да го пуснат в някой от големите тимове на Острова, а и така или иначе той има договор до 2017-а с отбора, който може да бъде подновен. 

„Искам да уверя нашите привърженици, че Саидо Берахино няма да напусне клуба през януари и надявам се, че и след следващото лято той ще остане тук. Ние работим, за да развием свои футболисти и целта ни не е да се разделяме с тях” заяви президентът Джереми Пийс. 

„Той има договор с Албиън до лятото на 2017-а и ние искаме той да бъде удължен, за да може Саидо да продължи да се подобрява и да ни помага. Вече започнахме процеса по стартирането на предварителни разговори с неговите представители и се радваме, че неговото представяне му донесе и повиквателна за националния отбор, защото това е признание и за работата на клуба” добави той. 

Разбира се думите на боса могат да бъдат приети и като опит да се вдигне цената на Берахино, който обаче така или иначе с представянето си ще направи това.