Саутхемптън прекъсна серията си от 5 поредни загуби и общо 6 поредни мача без успех, след  като срази Евертън с 3:0 на своя „Сейнт Мерис”. 

Светците бяха попаднали в сериозна дупка и не бяха печелили от 8 ноември, когато се справиха с Лестър. Сега обаче не оставиха съмнение в превъзходството си и вече имат 29 точки, като са на 5-о място. Карамелите пък остават колебливи като с 21 точки са 10-и и изглеждат по-близо до дъното, отколкото до водещите отбори. 

Домакините трябваше да получат дузпа, когато при една ситуация в 37-ата минута Фил Джагиелка изрита във въздуха Шейн Лонг, който щеше да го изпревари за нея. Реферът замълча, но от последвалия корнер Жозе Фонте стреля, получи се рикошет в рамото на Ромелу Лукаку и топката спря в мрежата. 

Последва пропуск на Грациано Пеле, който обаче в 65-ата минута удвои преднината. Отлично центриране на Натаниъл Клайн бе отклонено от Лонг, а италианецът изпревари Силвен Дистен и прати топката в мрежата. Това бе неговият 11-и гол през сезона. 

В 82-ата минута триумфът на Светците стана класически. Стивън Дейвис центрира и централният защитник Мая Йошида успя да засече, като го направи по-скоро с рамо, отколкото с глава, но така или иначе постигна целта си.