Евертън и Ливърпул направиха 0:0 в поредното мърсисайдско дерби, играно на „Гудисън Парк” и което бе от 24-ия кръг на Висшата лига. Това е много вероятно да бъде и последния подобен мач на Стивън Джерард. 

В двубоя нямаше много положения, но въпреки това държеше феновете под напрежение заради динамиката в играта и битката по целия терен. 

Джордън Айб удари греда за Червените, докато в края Шеймъс Колман би близо до попадение за Сините. В крайна сметка с точката Карамелите имат 27 точки и запазват 12-ата си позиция. Червените пък са с 39, като в момента са на 4 точки от Топ 4, но при победа на Манчестър Юнайтед утре, те ще станат 6. 

За Евертън имаше 2 промени от мача с Кристъл Палас. Лейтън Бейнс липсваше поради контузия и бе заменент от Брайън Овиедо. Джеймс Маккарти се завърна, след  като бе 6 седмици аут поради контузия. За Ливърпул Джордън Айб се появи на мястото на Лазар Маркович в дясната зона. 

Началото бе двуостро и във високо темпо, но отбраните действаха стабилно. В 8-ата минута Стърлинг бе изведен в лятата част на наказателното поле, а вратарят Хоел тръгна да излиза, но видя, че няма да успее да стигне до топката. Стърлинг чукна топката встрани и опита удар от малък ъгъл, но далеч от целта. 

В 10-ата минута Стивън Джерард стреля опасно от свободен удар и завъртя топката към горния десен ъгъл на вратата, но стражът на Карамелите бе подготвен и изби над вратата. 

В 16-ата минута Лукас от гостите напусна поради травма, а вместо него влезе Джо Алън. Малко след това Червените пропуснаха. Коутиньо нахлу в наказателното поле и подаде по земя към далечната греда, където Айб бе изпреварен в последния момент от вратаря Хоел, който плонжира и изби. 

В 22-ата минута Шеймъс Колман проби отдясно и центрира, Емре Джан увисна, но зад него Стивън Нейсмит не очакваше това и не успя да овладее, след като топката се отби от главата му. 

В 27-ата минута Джордън Айб набра скорост в дясната зона, тръгна към наказателното поле и след като смени на няколко пъти посоката на дрибъла, стреля много силно по диагонала, но топката се отби от гредата. 

До почивката обаче нови интересни моменти липсваха. Борбата на терена бе много сериозна и това правеше така, че чистите ситуации да бъдат съвсем малко. 

След паузата Кевин Миралас стреля опасно от фаул, но покрай целта, а и Миньоле бе покрил ъгъла. Малко след това Джон Стоунс предотврати опасност за своята врата, след загубена топка от Бари. 

В 53-ата минута Стърлинг се измъкна и нахлу отляво към вратата, след  което вместо да подава, опита удар, но Роблес естествено спаси. След последвалия корнер Джерард с ножичен удар, но след рикошет в Нейсмит, топката премина над вратата. 

Двубоят обаче продължаваше да не носи попадения, след като Сините бяха добре подредени в защита, а Червените не можеха да превърнат притежанието на топката в опасни положения. 

Даниел Стъридж влезе по-рано от очакваното, преди 60-ата минута, докато малко след  това за домакините се появи Аарън Ленън, но нещата не се промениха. В 70-ата минута Стъридж все пак се оказа на добра позиция в наказателното поле и стреля, но Джагиелка се хвърли самоотвержено и блокира удара. 

Минути по-късно се стигна и до спречкване между играчите, след  като първо Айб и Бешич паднаха на земята и размениха удари и реплики, а след това Хендерсън и Нейсмит също се включиха в разправията. 

В 84-ата минута Стъридж започна една атака отляво, след това топката стигна до влезлият от пейката Рики Ламбърт, който от границата на наказателното поле стреля точно, но прави в Хоел. 

Малко след това Евертън бе близо до гола. Страхотен пас от лявата страна на току-що влезлия Рос Баркли, намери вдясно включилия се Колман и той стреля по диагонала към горния десен ъгъл. Топката рикошира леко в Сако, но въпреки това Миньоле направи отлично спасяване и успя да избие. 

Евертън – Ливърпул    0:0

Евертън: Хоел, Колман, Джагиелка, Стоунс, Овиедо, Бари, Бешич (86 Алкарас), Маккарти, Миралас (59 Ленън), Нейсмит (85 Баркли), Лукаку
Ливърпул: Миньоле, Джан, Шкъртел, Сако, Лукас (16 Алън), Хендерсън, Джерард, Айб, Морено, Коутиньо (56 Стъридж), Стърлинг (81 Ламбърт)