Нападателят на Суонси Бафетимби Гомис е в стабилно състояние в болницата, обявиха от отбора. 

Футболистът припадна в началото на мача с Тотнъм, като получаваше лекарска помощ в продължение на няколко минути, след което бе изнесен на носилка с кислородна маска, но в съзнание. 

„Той е добре. В болницата е, където му правят различни изследвания. Ние знаехме, че той страда от подобен синдром и е възможно понякога да му прилошее, тъй като и друг път е припадал и затова винаги носим резултатите от тестовете му с нас“ заяви говорителят на Лебедите. 

Като играч на Лион Гомис припада 3 пъти през 2009-а година, губейки съзнание за кратко, като последния път бе на тренировка на националния отбор на Франция. Състояните му обаче явно не му пречи да играе футбол, макар и да трябва да се внимава с него. 

Английките медии веднага припомниха, че именно на „Уайт Харт Лейн“ през 2012-а колабира халфа на Болтън Фабрис Муамба, който получи инфаркт и да повече от минута сърцето му е било спряло да бие, като само работата на лекарите на двата отбора и това, че на стадиона е имало специалист кардиолог, го е спасило.