Тотнъм е на път да прати Хъл Сити в Чемпиъншип, след като победи Тигрите с 2:0 у дома в двубой от 37-ия кръг на Висшата лига. 

Така тимът на Стив Брус остава 18-и с 34 точки и в последния си кръг трябва да победи на всяка цена Манчестър Юнайтед, за да се надява на оцеляване. Шпорите пък имат 61 точки, като са 6-и. 

Никица Йелавич удари греда за Хъл през първото полувреме, но през второто Насер Шадли и Дани Роуз с удар от въздуха, осигуриха триумфа на лондончани. 

Добрата новина за Тигрите бе, че Нюкасъл падна с 1:2 при гостуването си на вече изпадналия Куинс Парк Рейнджърс. Така Свраките имат 36 точки и в последния кръг трябва да бият на всяка цена Уест Хям, за да се спасят. 

Емануел Ривиер даде аванс на гостите през първото полувреме, след като получи асистенция от вратаря си Тим Крул, но след паузата Мат Филипс и Лерой Фер, с великолепен удар от далеч, успя да направи обрата пълен и домакините поне зарадваха феновете си с успех в последното си домакинство. 

Загулата на Хъл означаваше, че Лестър и Астън Вила се спасяват. Лисиците направиха 0:0 на терена на Съндърланд и вече имат 38 точки, колкото и бирмингамци, които в ранния мач бяха разбити от Саутхемптън с 1:6. С точката Съндърланд е с 37 и при още една от последните си 2 срещи със сигурност ще се спаси.