Медиите в Англия гръмнаха с новината, че бившият национал Димитър Бербатов е много близо до преминаване в Астън Вила.

Нападателят и бирмингамският клуб са в напреднала фаза на преговори, а в основата на евентуалната сделка е помощник треньорът на Вила Стилиян Петров. "Лъвовете" търсят нов нападател след продажбата на Кристиан Бентеке в Ливърпул и Стан е предложил това да е именно Бербатов, който е свободен агент, след като договорът му с Монако изтече в края на миналия сезон.

"Стилиян го познава много добре. Той знае, че Бербатов все още е първокласен нападател и смята, че е точният човек за Вила", заяви източник на Daily Express.

"Те се нуждаят от топ нападател, защото продадоха Кристиан Бентеке на Ливърпул. Няма толкова много нападатели с опит във Висшата лига, които са на разположение в момента".

"Знам, че Димитър има оферти от Вердер Бремен и Турция, но неговото желание е отново да играе в Англия. Семейството му предпочита Острова и това може да бъде последният му шанс да играем там", допълни още източникът.

Бербатов беше свързван и с преминаване в новака във Висшата лига Борнемут, но от клуба се отказаха от него заради високите му финансови изисквания.

През 2006 година Бербо се присъедини от Байер Леверкузен в Тотнъм, а две години по-късно премина в Манчестър Юнайтед за рекордните тогава за клуба 30,75 милиона паунда. Той успя да стане голмайстор на Висшата лига с екипа на "червените дяволи".

"Ще е удоволствие да се върна в Англия. Прекарах много време в тази страна и имам приятни спомени. Всеки гледа Висшата лига и ще се радвам пак да играя там", каза преди време самият Бербатов.