Галерия

Чудото е факт! Лестър сензационно, но напълно заслужено стана шампион на Англия. "Лисиците" удивиха целия свят с представянето си през сезона, а "парти клапата" беше отворена веднага след края на снощния мач Челси – Тотнъм, който узакони титлата. Ето как премина безумната нощ.

Отборът

Прогнозите бяха, че златото ще е факт след мача на "Стамфорд Бридж". Така и стана. Играчите на Лестър се събраха в къщата на Джейми Варди. Едно от последните ергенски партита на голмайстора, който на 25 май ще се ожени. Булката, Ребека, също гледаше мача в Лондон.

Около къщата на Варди се събраха стотици фенове, за да поздравят своите идоли. В един малък град партито на Варди нямаше как да остане в тайна.

Но какво се случи в дома на английския национал, когато Челси изравни след 0:2 с брилянтен гол на Азар, който се оказа "златен". Можете да си представите...

Лестър шампион, коронован от Хидинк

Това видео, този невероятен момент, ще остане в историята не само на клуба, но и на целия футбол. Много ли са тези чудеса, които се случват в наше време?

А къде беше Клаудио Раниери? Известно е, че по това време се намираше в самолет, пътувайки за Италия за рождения ден на 96-годишната си майка. Английските медии направиха колаж как той лети над... "Стамфорд Бридж", откъдето беше уволнен преди години.


Феновете

Мащабът на партито в центъра на града стана огромен. Много поколения, фенове на Лестър, които винаги са се молили отборът им да не изпадне от Висшата лига, излязоха по улиците. Те дори не са мечтали са такъв успех.

И трябва да се отбележи, че няма нито един арестуван привърженик.