Временният селекционер на Англия Гарет Саутгейт обяви смело, че не е поел поста, за да бъде турист, а за да помогне на своята родина в трудния момент, в който се намира.

Той пое "Трите лъва" на пожар, след като Сам Алърдайс бе уволнен, след като бе уличен в корупция, в журналистическо разследване на английското издание "Телеграф".

Под ръководството на Саутгейт англичаните едвам се справиха с Малта и стигнаха до мъчна победа с 2:0, но предстои доста по-тежък мач срещу Словения.

"Не застанах на поста, за да бъда турист", обяви той по време на пресконференцията преди мача със словенците.

"Бях много горд, след като ме поканиха да водя Англия. Искам да работя за доброто на страната. Ситуацията за нас от преди няколко дни е незавидна, бъдете сигурни".

"Моите виждания са различни от тези на Сам и вероятно и от тези на Рой. Ключът е да осигурим известна стабилност на националния тим, за да може да се успокоят нещата. Искам отборът да играе с голяма увереност и да натрупаме повече точки".

"Ситуацията е малко странна, тъй като английските национали са играли под ръководството на трима различни мениджъри в последните три мача, така че и за тях изобщо не е лесно. Ще отнеме време да наложа идеите си. Осъзнавам, че съм за кратко в отбора, но ще се опитам да оползотворя времето си в него по най-добрия начин".