Временният селекционер на Англия Гарет Саутгейт логично не бе особено доволен, след като страната едва не загуби визитата си на Словения и в крайна сметка врътна само реми 0:0.
 

Той призна, че е наследил истинска бъркотия и в крайна сметка изрази съжалението си, че "трите лъва" не са спечелили 6 точки от последните 2 срещи и не са вкарали повече голове.

"Искам да благодаря на играчите за подкрепата, която ми оказват, но в момента, в националния тим цари истинска бъркотия, ако трябва да бъдем честни. Моето желание бе да спечелим 6 точки от последните две срещи, а също така и да вкараме повече голове. За съжаление това не се случи. Вървим обаче по пътя към целта ни, която е класиране на Световното", обяви той на пресконференцията след мача.

"Определено можехме да играем много по-добре срещу словенците. Не можем обаче да не отбележим, че теренът на противника не бе особено лек, а това също даде своето отражение". 

"Имахме няколко добри възможности, които в друг случай нашите нападатели биха реализирали с лекота. Признавам, че Харт направи голям мач и на практика ни спаси от загуба".