Съндърланд стана първият отбор от английския футболен елит от 110 години, който не успя да запише победа в нито един от първите си девет мача през два последователни сезона в първенството.

Северняците, които са изправени пред нова битка за оцеляване, вчера загубиха с 0:1 при гостуването си на Уест Хям в Лондон след късен гол на Уинстън Рийд.

Възпитаниците на Дейвид Мойс постигнаха само две равенства в кампанията досега, а за последно подобен лош старт на поредни кампании в елита имаше Бери през 1906 година.

Съндърланд все пак има добрия пример на Бери, който се спасява от изпадане тогава, но на този етап момчетата на Мойс не показват способности за подобно нещо, което направиха през втората половина на миналия сезон, когато на мениджърския пост на тима през януари беше назначен Сам Алардайс.

"Беше изключително незаслужено да загубим този мач", коментира Мойс.

"Доволен съм от много неща, които момчетата направиха в срещата. Знаехме, че ще бъде тежък мач, но ние се противопоставихме добре, Разочаровани сме, защото играчите се бориха здраво, а загубихме точката в самия край", заяви Мойс.

Джърмейн Дефоу вкара 15 гола във Висшата лига през миналата кампания, което беше ключово за оцеляването, но срещу бившия си клуб Уест Хям той не получи никакви шансове да се разпише.

Съндърланд приема лидера Арсенал в следващия кръг.