Уест Бромич отново се оказа черна котка за Лестър, след като победи шампионите с 2:1 насред техния „Кинг Пауър Стейдиъм”. 

Дроздовете взеха първи успех след 5 неуспешни мача във Висшата лига и вече имат 13 точки. Лисиците остават с 12, като загубиха за първи път у дома в първенството след 20 поредни срещи. Предишното им поражение бе от Арсенал през септември 2015-а. 

Лестър обаче остана без победа над съперника си у дома от 1994-а година и се намира само на 2 точки от зоната на изпадащите. 

През първото полувреме не се случи почти нищо интересно. Гостите бяха по-добри през първия половин час, като още във 2-ата минута Мат Филипс затрудни Рон-Роберт Цилер с диагонален удар, който мина на сантиметри от вратата. 

Германският вратар не се чувстваше особено спокоен и при една ситуация изчисти топката в тялото на Соломон Рондон, но за негова радост тя не попадна в мрежата. 

Домакините бяха с много сериозни проблеми по отношение на креативността, като единственото положение бе едно опасно центриране на Риад Марез, от което Слимани не успя да се възползва. 

След почивката ситуацията се промени и мачът стана много по-интересен. Гостите пак започнаха по-добре и в 52-ата минута поведоха. Мат Филипс центрира, получи се рикошет и топката стана идеална за Джеймс Морисън, който се промъкна между двама и с глава откри. 

Шампионите обаче се върнаха в мача само 3 минути по-късно. Риад Марез получи възможност да центрира от фланга и сложи топката на главата на Слимани, който от чиста позиция не пропусна. Така алжирецът сложи край на серията си от 17 поредни мача без асистенция. 

Последваха равностойни минути, в които мачът можеше да тръгне и в двете посоки. Стигна се обаче до 72-ата минута, в която Дринкуотър закопа шампионите. Халфът върна лошо топката назад, Мат Филипс надбяга Морган и преодоля с техничен удар Цилер за 2:1. 

До края домакините така и не успяха да стигнат до нещо кой знае колко опасно, като при най-доброто положение Джейми Варди стреля неточно с глава.