Суонси и Кристъл изиграха един от мачовете на сезона във Висшата лига на Англия, който завърши с невероятното 5:4 в полза на Лебедите! 

Драмата в последните минути бе изумителна. Преди това уелсците водеха с 3:1 до 75-ата минута, след като наваксаха ранно изоставане след попадение на Уилфред Заха и след голове на Гилфи Сигурдсон и два на Лирой Фер имаха солиден аванс. 

Невероятното се случи след това. Джеймс Томкинс намали с удар отблизо, а след това Джак Корк си отбеляза автогол в 82-ата минута за 3:3. Последва гол и на Кристиан Бентеке и Палас поведе, което бе истинска катастрофа за Суонси. 

В 91-ата минута обаче, Фернандо Йоренте, който се появи от пейката, изравни. Първоначалният му удар бе спасен от вратаря, но след това Сигурдсон подаде пред вратата и испанецът направи решаващото докосване. 

Две минути след това отново той хвърли в екстаз феновете на „Либърти”. Удар  на Сигурдсон бе блокиран, но топката се оказа на пътя на Йоренте, който отбеляза и така осигури невероятната победа за своя отбор. 

Успехът прекъсна серията на уелсците от 11 поредни мача без 3 точки, като те не бяха печелили от първия кръг. Боб Брадли се наслади на възможно най-драматичния си дебютен триумф начело на отбора и Суонси вече има 9 точки. Палас остава с 11 и за мнозина позицията на мениджъра Алан Пардю е сериозно застрашена.