Съндърланд няма да продаде за нищо на света Джърмейн Дефо, обяви мениджърът Дейвид Мойс, след като вчера се появиха слухове, че Уест Хям иска да си върне играча и готви оферта от 6 милиона паунда през януари за него. 

„Той е безценен за нас, нали? Не бихме могли да му поставим цена, защото той е от огромно значение за оцеляването ни във Висшата лига. Досега има 8 гола през сезона и ако в останалите мачове вкара още 8 или 10, това със сигурност ще увеличи шансовете ни да останем в елита“ заяви Мойс. 

„Със сигурност няма да го продадем, но очевидно няма как да спрем хората да говорят и да пишат, че подобно нещо ще се случи“ добави шотландецът, чийто тим e 18-и с 14 точки, но все пак четирите му победи за сезона дойдоха в последните 7 кръга, а Дефо вкара при 3 от тях. 

Напоследък обаче той получава солидна подкрепа от Виктор Аничебе и това може само да радва Мойс. „Виктор е в страхотна форма и значението му за нас в момента е огромно. За мен на този етап най-важно е да мога да извлека най-доброто от играчите, защото програмата е натоварена, а не разполагаме с много широк състав“ изтъкна босът на Черните котки, които ще гостуват на Манчестър Юнайтед в понеделник.