Хитрият Лестър излъга Евертън като гост, постигайки победа с 2:1 и елиминирайки противника си в мач от трети кръг за ФА Къп, игран на стадион "Гудисън Парк".

Домакините имаха леко предимство, което се материализира в средата на първото полувреме, когато влезлият като резерва Деулофеу сервира топката на крака на Ромелу Лукаку и белгиецът вкара на празна врата.

Радостта на "карамелите" обаче беше твърде кратка, защото английският първенец сътвори светкавичен пълен обрат в рамките на пет минути чрез Ахмед Муса, появил се като смяна в края на първата част.


В самото начало гостите създадоха първата опасна атака. Демарай Грей центрира за Леонардо Улоа и последният засече с глава, но покрай вратата. Момчетата на Роналд Куман отговориха с пробив на Ромелу Лукаку и центриране отдясно, но Рос Баркли не успя да стигне до кълбото.

В средата на първото полувреме Грей отправи удар, но Робълс беше на мястото. Последваха доста спокойни минути, в които не се случваше нищо интересно. В 38-та минута Фунес Мори шутира над напречната греда.

Малко преди паузата се стигна и до най-интересната ситуация за първата част. Валенсия центрира за Лукаку и белгиецът нанесе хубав удар с глава, но покрай гредата. Още в следващата атака на "карамелите" Ромелу би отново неточно.

Евертън започна по-активно в началото на второто полувреме и играта се водеше предимно в половината на гостите. Валенсия пробва удар, но беше отказана с добро спасяване. Лестър контраатакува, но Дани Симпсън би над целта.

Точно след като беше изминал един час игра Енер Валенсия обра овациите с прекрасно изпълнение от въздуха, получавайки подаване от Коулман. Топката обаче прелетя високо.

В средата на втората част Евертън поведе заслужено. Влезлият като резерва на почивката Жерард Деулофеу свърши почти цялата работа, сервирайки топката на крака на Лукаку и последният нямаше как да сбърка.

Радостта на Евертън обаче бе твърде кратка, защото Лестър сътвори пълен обрат в рамките на пет минути. Герой за своите стана Ахмед Муса, който реализира и двете попадения - първо отблизо след чудесна работа на Грей, а след това със страхотен плътен удар в долния ъгъл.

Евертън се втурна в търсене на изравняването и в 84-ата минута беше много близо чрез влезлия като резерва Миралас, но Каспер Шмайхел спаси по чудесен начин. В последната минута домакините стигнаха до три поредни корнера, но от тях не произлезе опасност. В добавеното време Муса затвърди ролята си на герой в мача, блокирайки тупалка на Лукаку.

 

Евертън - Лестър 1:2

1:0 Ромелу Лукаку - 63'
1:1 Ахмед Муса - 66'
1:2 Ахмед Муса - 70'

 

Евертън: Робълс, Уилямс, Коулман, Бейнс, Фунес Мори, Холгейт (Деулофеу - 46'), Баркли (Коне - 75'), Дейвис, Бари, Валенсия (Миралас - 62'), Лукаку

Лестър: Шмайхел, Хут, Симпсън, Морган, Чилуел, Ндиди, Дрикуотър, Грей (Фухс - 77'), Менди, Олбрайтън (Капустка - 84'), Улоа (Муса - 35')