Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери заяви, че ще се надява Антонио Конте да го наследи като треньора, който ще триумфира като шампион на Висшата лига. 

През този сезон фокусът на италианеца е върху запазването на елитния статут на Лисиците, но заради това, което направи през миналия си спечели място в Залата на Славата на италианския футбол. 

Преди церемонията по приемането си във Флоренция, Раниери бе запитан за влиянието на Конте върху Висшата лига след идването си на Острова и се изказа много ласкаво за него, въпреки че през уикенда Челси разби Лестър с 3:0 и води със 7 точки в класирането. 

„Той дойде без много шум, но демонстрира, че италианската школа при треньорите все още е на много високо ниво и е валидна повече от всякога. Като бивш треньор на Челси и италианец се надявам, че Конте ще успее да спечели титлата” заяви Раниери, който е спокоен за бъдещето си, въпреки трудностите на отбора. 

„Надявам се, че ще остана в Англия. Чувствам се добре, макар че във футбола един ден си сред звездите, а на другия си на дъното, така че никога не казвай никога” изтъкна специалистът.