Скромните отбори на Линкълн Сити и Сътън Юнайтед се класираха за 4-ия кръг на турнира за Купата на Англия, след като в преигравания отстраниха два бивши носители на трофея.

Лидерът в 5-ото ниво на футбола в Англия Линкълн Сити имаше предимство в играта през целия мач срещу Ипсуич, състезаващ се в Лига Чемпиъншип, но стигна до успеха чак в 90-ата минута с гола на Нейтън Арнълд. Първата среща на Портман Роуд завърши 2:2. Сега те ще играят с Брайтън в 5-ия кръг.

Сътън Юнайтед, който до момента е стигал едва един път в четвърти кръг, обърна Уимбълдън с 3:1 като гост след нулево равенство в първата среща. Уимбълдън избезе напред в резултата с гола на Том Елиът в 10-ата минута, но само след 5 Пол Робинсън от Доновете получи червен картон.

Това даде криле на отбора от пета лига и през второто полувреме те доминираха сериозно. Роари Дийкън изравни в 75-ата минута, а в последните секунди паднаха нови два гола, дело на Максим Биаму и Дийн Фитчет. Така Сътън Юнайтед си гарантира домакински сблъсък в следващия кръг с Лийдс Юнайтед.

Кристиан Бентеке донесе първата победа на Сам Алардайс начело на Кристъл Палас, а отборът отстрани Болтън Уондърърс с 2:1. Болтън, който в момента е в третото ниво Лига 1, поведе в резултата в 48-ата минута чрез Джеймс Хенри. Но голове на Кристиан Бентеке в 68-ата и в 77-ата минути осигури за орлите домакински мач срещу Манчестър Сити.

Бърнли изхвърли Съндърланд с 2:0 в единственото преиграване в днешния ден между отБори от Висшата лига. Сам Воукс в 44-ата минуа и Андре Грей в 83-ата осигуриха успеха. Блекпул отстрани Барнзли в мач, който завърши след 120 минути. Точно тогава дойде и решителния гол за тях, реализиран от Брайт Осей-Самюел. Бристъл Сити се промъква напред с 1:0 като гост над Флийтууд Таун.