Шампионът на Англия Лестър не издържа и въпреки добрия резултат срещу Севиля снощи, уволни мениджъра Клаудио Раниери. 

Лисиците са закъсали във Висшата лита, където угрозата от изпадане е реална и само 9 месеца, след като тимът спечели безпрецедентна титла, се раздели с наставника, причина за най-големия успех в клубната история. 

„Неговият статут на най-успешния мениджър в историята на Лестър не може да бъде под въпрос. Лошите резултати през настоящия сезон обаче и опасността от изпадане ни кара да вземем решение, което е болезнено, но е и в интереса на клуба” се казва в официалното съобщение. 

„Това със сигурност е най-трудното решение, което взимаме, откакто придобихме клуба преди 7 години. Трябва обаче да поставим интересите на отбора на първо място. Клаудио постигна невероятни неща и ние винаги ще му бъдем благодарни. Не очаквахме да се борим за титлата, но и позицията, в която се намираме, ни кара да реагираме 13 мача преди края” заяви вицепрезидентът Сривадханапрабха. 

Лестър е 17-и в класирането с 21 точки, само на една от зоната на изпадащите, като в понеделник приема Ливърпул. Под ръководството на Раниери Лисиците записаха 36 победи, 22 равенства и 23 загуби във всички турнири.