Хари Кейн ще изведе с капитанската лента Англия днес за местното дерби с Шотландия, потвърди мениджърът Гарет Саутгейт. 

23-годишният голмайстор получава отговорността още в 18-ия си мач за Трите лъва, след като титулярният лидер Уейн Руни не е в състава. 

Нападателят на Тотнъм е бил избран от голяма част от съотборниците си, след като в последните 3 години се превърна в истинско страшилище за противниковите защити. 

„Хората казват, че в този отбор няма лидери, но аз не съм съгласен. Всеки може да бъде водач по свой начин и аз искам да дам възможност на момчетата да го покажат. Хари заслужава този шанс, след като някои други вече го получиха. Това е огромна чест и гордост за всеки и той го осъзнава“ заяви Саутгейт. 

„Ще е хубаво ако той реализира 1-2 гола, за да завърши кампанията по най-добрия начин. Работим заедно отдавна и знаем какъв характер има. Той иска да е най-добрият, а в момента като отбор се стремим именно към подобрение“ добави той. 

Англия води в шеста квалификационна група с 13 точки от 5 мача, като няма допуснат гол във вратата си. Шотландците са 4-и със 7 точки, но тяхна победа на „Хемпдън Парк“ със сигурност ще завърже ситуацията.