В Евертън още очакват конкретни оферти за Рос Баркли и мениджърът Роналд Куман изненадващо не изключи евентуалното оставане на халфа в отбора. 

Англичанинът има още година от договора си с Карамелите и не иска да го поднови. Мърсисайдци обаче искат много пари за него, а желаещите да го вземат явно чакат приближаването на края на трансферния период, когато Евертън ще бъде принуден да намали изискванията си, ако иска все пак да получи добри пари за Баркли. 

„Нямаме оферти за Рос, а това означава, че той ще остане в Евертън. Дори и да получим предложение за него обаче няма гаранции, че ще го приемем, тъй като става дума за млад и талантлив английския играч“ заяви мениджърът Куман. 

„Ако някой иска да го привлече, ще трябва да осъществи сериозна сделка. В противен случай той ще остане. Аз уважавам амбицията на всеки футболист, а той продължава да тренира с нас и го прави добре“ добави холандецът, който обаче е оптимист, че клубът му ще уреди Гилфи Сигурдсон, който бе оставен извън групата на Суонси за първия мач на отбора от новия сезон срещу Саутхемптън утре. 

„Близо сме до споразумение и все още продължаваме разговорите със Суонси. Очакваме скоро да има новини по въпроса и се надяваме, че ще постигнем договорка наистина скоро, защото това ще е добре за всички“.