Полузащитникът на Нюкасъл Джонджо Шелви призна, че ходи редовно на психолог в стремежа да се научи как да контролира темперамента си. 

Вчера футболистът отново стана център на внимание по негативни причини, след като настъпи нарочно Деле Али от Тотнъм при спряла игра, бе изгонен, след което Свраките паднаха с 0:2. 

Рафа Бенитес и анализаторите бяха бесни на Шелви, който след това разкри, че от известно време опитва да намери начин да реагира по-спокойно в определени случаи. 

„Вижте, понякога просто трябва да реагирам спокойно и да млъкна. Не е необходимо да се замесвам в неприятности, а просто да си тръгна. Още миналата година започнах да ходя на психолог, за да работя върху тази част на нещата. Беше след един двубой с Форест, когато бях изгонен и реагирах детински” заяви Шелви пред „Дейли Мейл”. 

„Когато хората ме предизвикват, просто трябва да им се изсмея. Да не допускам това да ми влияе, защото в повечето случаи, когато реагираш не е добре. Терапията има ефект и вече се контролирам по-добре. Това обаче е процес, който продължава” добави той.