Нюкасъл постигна първата си победа за сезона във Висшата лига, след като срази Уест Хям с 3:0 у дома. 

Хоселу откри преди почивката, а след това Киърън Кларк с глава и резервата Александър Митрович оформиха хубавия триумф на Свраките. 

Нещата при Чуковете обаче са доста зле, след като тимът загуби тежко за трети път, остава без точка, а допуснатите голове са целия 10 и бъдещето на Славен Билич е сериозно застрашено. 

Положението и за Франк де Бур в Кристъл Палас не е никак розово, след като Орлите паднаха с 0:2 от Суонси и допуснаха трета загуба поред. Победата е първа за Лебедите, които се наложиха след голове на Тами Ейбрахам и Джордън Аю. 

В същото време Хъдърсфийлд поне за малко оглави класирането, след като направи 0:0 срещу Саутхемптън у дома. Териерите са без допуснат гол във вратата си и имат 7 точки, но и Светците са без загуба, като са с 5. 

В последния мач Брайтън стигна до първата си точка в елита след 0:0 на терена на Уотфорд, който от своя страна е с 5 и още е без загуба. Чайките играха от средата на първото полувреме с човек повече след червен картон на Мигел Бритос, но не успяха да се възползват.