Фрайбург изненадващо победи втория в таблицата Байер Леверкузен с 3:2 в двубой от 18-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Маге Солар щадион".

Срещата започна с попадение на Ларс Бендер още в петата минута. Той получи на двайсетина метра пред вратата на съперника, използва свободното пространство и матира Бауман.

Интересното е, че точно по същото време братът-близнак на Ларс Бендер - Свен, също откри резултата, на мача Борусия Дортмунд - Аугсбург.

"Аспирините" станаха по-дейни след попадението си, като един от най-активните бе южнокореецът Сон. В деветата минута Кастро нацели сглобката на противниковата врата. Бе изминал четвърт час игра, когато Бендер опита да вкара втори гол, но неговият ефектен шут от воле прелетя над напречната греда.

В средата на първата част домакините стигнаха до пряк свободен удар. Гинтер нанесе удар с глава, но Бернд Лено парира. В 28-та минута обаче Фрайбург изравни резултата. Зорг чукна към Мемеди, който препарира Лено със страхотен шут в далечния ъгъл.

Радостта на домакините бе твърде кратка, защото малко преди паузата Кастро отново изведе своите напред в резултата. Симон Ролфес се пласира най-добре, пребори се с Хьон и Фернандес, след което отбеляза с глава в малкия пеналт.

Много силни изяви имаше Ларс Бендер, който не само вършеше чудесна работа в средата на терена, но спря опасна атака на съперника на два пъти.

В 53-тата минута Джонатан Шмид изпълни пряк свободен удар. Празнуващият своя 30-и рожден ден Щефан Кислинг се опита да изчисти, но си заби автогол с глава.

В средата на втората част Байер надигра своя противник, но вратарят на Фрайбург Бауман спаси удар на Кислинг, а след това Бендер и Сон стреляха покрай целта.

Последваха добри минути за домакините. Лено спаси удар на Мемиди, а после шут на Шмидт мина покрай гредата.

В 90-тата минута Фрайбург вкара победен гол. Мемеди изведе Шмидт с дълго подаване напред. Той върна към Феликс Клаус, който заби победния гол от около седем метра.

След загубата Леверкузен остава на второ място с 37 точки - с четири повече от Дортмунд и Гладбах, но на цели 10 пункта зад лидера Байерн, който има и мач по-малко. Фрайбург събра 17 точки и излезе от "зоната на здрача".