Борусия Дортмунд не успя да победи Аугсбург в двубой от 18-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Срещата завърши 2:2.

Вицешампионите откриха резултата в петата минута чрез Свен Бендер, който засече с глава подаването на Марко Ройс от фаул. Любопитното е, че по същото време близнакът на Свен Бендер Ларс откри резултата за своя Байер Леверкузен.

Десетина минути след почивката обаче Свен Бендер си вкара автогол, опитвайки се да изчисти топката след центриране отдясно на Хаан. Все пак Борусия си върна аванса в резултата, благодарение на виртуозното изпълнение на Шахин от фаул.

Малко след това южнокореецът Жи изравни резултата, а куриозното е, че само преди няколко дни той стана собственост на "жълто-черните".

Дортмунд събра 33 точки и излезе на трето място в класирането по голова разлика. Аугсбург е девети с 25 пункта на сметката си.


В петата минута домакините стигнаха до пряк свободен удар, изпълнен от Марко Ройс. Той забеляза включването на действащия като централен защитник в днешния мач Свен Бендер и последният изпревари вратаря Хитц и защитник, вкарвайки топката с глава от шест метра. Това бе неговият първи гол за сезона.

Малко след това Якуб Блашчиковски бе заменен принудително от Пиер-Емерик Обамеянг, който дебютира именно срещу Аугсбург през лятото, когато избухна с хеттрик.

Роберт Левандовски изведе Марко Ройс пред наказателното поле и острието излъга бранител, след което неговият удар от паднала позиция бе блокиран от тялото на друг защитник.

В средата на първото полувреме Вернер центрира от фаул и в наказателното поле на Борусия най-съобразителен се оказа Раул Бобадия. Той засече кълбото, но го прати над целта.

Момчетата на Юрген Клоп реагираха веднага, но изпуснаха три положение в рамките на две минути. Първо Сократис бе изпуснат на далечната греда и засече топката с глада след центриране от фаул, но не уцели вратата.

После Обамеянг бе изведен в малкия пеналт, но се забави и вратарят Хитц скъси ъгъла, улавяйки топката. Роберт Левандовски пък се изстреля на скорост отдясно и останал очи в очи с вратаря на гостите, полякът би право в тялото му по диагонала.

Мхитарян игра на двойно подаване с Левандовски пред наказателното поле и след като нападателят чукна с петичка към своя съотборник, плеймейкърът отправи труден удар от движение с левия крак, минал покрай гредата.

В 39-тата минута гостите допуснаха груба грешка пред наказателното си поле. Марко Ройс заложи на мощен изстрел, който обаче изненадващо се оказа доста неточен. Точно преди почивката Марко Ройс центрира от корнер и във въздуха над всички се извиси Сократис, чийто силен удар с глава бе изчистен от Верхаег.

Още в самото начало на второто полувреме домакините се втурнаха в предни позиции. Две остри центрирания отдясно изправиха на нокти баварския отбор, но в малкия пеналт така и не се намери кой да засече топката във вратата.

В 56-тата минута авторът на единственото попадение до този момент Свен Бендер си вкара неприятен автогол, засичайки от шест метра в собствената си врата центрирането на Хаан.

Борусия се опита да отговори веднага, но силния удар на Мхитарян от двайсетина метра бе отклонен, след което не затрудни Хитц. Марко Ройс би мощно от фаул, но право в стената. Нури Шахин също пробва късмета си, но отново рикошет спря скоростта на кълбото.

В 66-тата минута Нури Шахин застана зад топката при пряк свободен удар. Той заложи на майсторски удар с левия крак, успявайки да завърти топката по великолепен начин над стената. Хитц се опита да спаси, но бе напълно безпомощен - 2:1!

В 72-та минута Хана отново центрира отдясно и този път Бендер и Сократис проспаха ситуацията. Дон-Вон Жи зае правилната позиция и матира Вайденфелер с глава. Интересното е, че южнокореецът вече е собственост на Борусия Дортмунд и ще се присъедини към тима през лятото.

Роберт Левандовски нанесе силен удар с глава при поредната атака на Дортмунд, но топката мина над напречната греда. В 85-тата минута Ройс бе изведен отдясно, но би право в тялото на вратаря.

 

Борусия Дортмунд - Аугсбург  2:2

1:0  Свен Бендер - 5'

1:1  Свен Бендер - 56', автогол

2:1  Нури Шахин - 66'

2:2  Дон-Вон Жи - 72'

 

Дортмунд:  Вайденфелер, Бендер, Сократис, Гроскройц, Шмелцер, Кел, Шахин, Мхитарян (Шибер - 84'), Блашчиковски (Обамеянг - 7'), Ройс, Левандовски

Аугсбург:  Хитц, Калсен-Бракер, Верхаег, Клаван, Остржолек, Байер, Алнтънтоп (Милик - 35'), Вернер, Фогт, Хаан, Бобадия (Жи - 70')