Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел не крие силните си симпатии към Айнтрахт Франкфурт, който тази вечер посреща Борусия Дортмунд в 1/4-финален сблъсък за купата на Германия.

"Бих искал всеки уикенд да бъда на стадиона, за да гледам мачове. Когато съм си у дома гледам срещите по телевизора, а ако не съм у нас следя резултатите на телефона си", сподели Фетел пред официалния сайт на Бундеслигата.

"Запалих се по Айнтрахт заради близостта до дома ми. Родният ми Хепенхайм се намира на половин час път от Франкфурт. Айнтрахт беше единственият голям клуб в околността и затова Валдщадион бе първият, който посетих. И когато човек веднъж си избере любим отбор, му остава верен завинаги."

"В момента на Айнтрахт не му е лесно заради участието в три надпревари. Пожелавам си в турнира за купата на Германия и в Лига Европа да стигнем колкото се може по-далеч, особено след силната есен в евротурнирите. В най-важната надпревара - Бундеслигата, си пожелавам да направим страхотен пролетен полусезон, за да не треперим в края на кампанията."

"В момента Байерн е най-силният отбор в първенството.  Но най-добрият състав не ти дава нищо, ако колективът не работи. Същото е във Формула 1", добави Фетел, който е част от фенклуба на Айнтрахт.