Пред 46 800 зрители отборът на Айнтрахт Франкфурт разби Вердер Бремен с 5:2 в последния мач от 14-тия кръг на германското футболно първенство.

Със спечелените три точки отборът на Айнтрахт се изкачи от 9-то на 7-мо място във временното класиране на Бундеслигата с 21 точки.

Седмото място в крайното класиране на германското първенство дава право на участие в турнира Лига Европа през следващия сезон, но това зависи и от това кой ще спечели купата на страната.

Головете за Айнтрахт отбелязаха Александер Майер - 2 гола /в 34-та и в 68-та минута/, Харис Сеферович в 52-та минута, Щефан Аигнер в 76-та минута и Марк Стендера в 80-та минута.

Голмайстори за гостите от Бремен бяха чешкият национал Теодор Гебре Селасие в 45-та минута и Лука Калдирола в 79-та минута, информира БТА.

С днешните си два гола Александер Майер излезе начело в класирането сред най-добрите голмайстори на Бундеслигата с 10 гола, следван от Шинжи Оказаки /Майнц/ и Ерик Максим Чупо Мотинг /Шалке/ - и двамата с по 8 гола.

Интересното е, че за първи път Томас Шааф се изправи срещу клуба на сърцето си Вердер. Специалистът изкара общо 41 години в Бремен като талант от школата, юноша, футболист, помощник-треньор и треньор.