Ръководството на Шалке е обещало на звездата си Клаас-Ян Хунтелаар поне две звездни нови попълнения, за да преподпише своя договор, информира вестник "Билд".

Холандецът, който прибира близо 7 милиона евро на година, удължи контракта си до лятото на 2017 година и според изданието очаква от шефовете на тима да вземат сънародника му Найджъл де Йонг и Матия Настасич.

"Тук искам да постигна нещо красиво, да печеля трофеи. Винаги е добре, когато на половин година идват един-двама добри футболисти", каза Хунтелаар.

Треньорът Роберто ди Матео иска непременно защитник и полузащитник. 30-годишният опорен халф Найджъл де Йонг има договор с Милан до лятото и ако "росонерите" не искат да го изпуснат без пари, ще седнат на масата за преговори през януари. Полузащитникът познава Бундеслигата, защото в периода 2006-2009 година риташе за Хамбургер.

21-годишният Матия Настасич има договор до лятото на 2017 година с Манчестър Сити. Той не може да се пребори за титулярно място. Цената му е около 13 милиона евро.