Шалке се изкачи на четвърто място в генералното класиране на германското първенство по футбол, след като победи с 3:0 като домакин Волфсбург в мач от 20-ия кръг. Отборът от Гелзенкирхен е с актив от 33 точки и има една повече от Борусия Мьонхенглдбах, който надви Вердер Бремен с 5:1 в мача от петъчната програма на Бундеслигата.

Шалке поведе в резултата в 24-та минута на срещата, когато бившият защитник на Лудогорец Жуниор Кайсара подаде на Клаас-Ян Хунтелаар пред наказателното поле, а холандският нападател на домакините вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Диего Беналио. Само 11 минути по-късно се разписа и Йоханес Гайс, който вкара за 2:0 от пряк свободен удар, а Алесандро Шьопф оформи крайния резултат три минути преди края на редовното време след нов пас на Кайсара.

Майнц се изкачи на седмо място в генералното класиране, след като победи с 1:0 Хановер и остави съперника си на последната позиция. Единствения гол в срещата вкара Хаиро в 24-та минута.

Щутгарт победи с 4:2 Айнтрахт Франкфурт в друг мач от съботния следобед, с което отборът на Юрген Крамни напредна с пет точки срещу първия под чертата на изпадащите - Вердер Бремен. Кристиян Гентнер и Даниел Дидави вкараха през първото полувреме за Щутгарт, а Георг Нийдермайер и Филип Костич довършиха домакините през втората част.