В края на 2016 година Вердер беше точно над зоната на изпадащите в Бундеслигата и беше отборът с най-лоша голова разлика, заедно с последния Дармщадт. Днес клубът от Северозападна Германия е шести, на точка зад петия Херта и с положителна голова разлика.

От началото на календарната година "бременските музиканти" се преобразиха и в момента оставят зад себе си дори европейски колоси като Байерн Мюнхен, Барселона и Реал Мадрид по отношение на пресни серии от десетте си последни резултата. Тимът от Бремен е непобеден от 11 кръга в германския елит, печелейки 29 от 33 възможни точки - 9 победи и 2 равенства. 

За сравнение лидерът в Ла Лига Барселона има 9 успеха и 2 загуби в последните си 11 мача за първенство, което прави 27 точки. А вторият Реал Мадрид е с 8 победи, 2 равенства и 1 поражение в предните си 11 срещи от испанския елит - 26 точки.

Байерн Мюнхен има 3 равенства и едно поражение в последните си 11 шампионатни срещи, което прави едва 24 спечелени точки. Борусия Дортмунд пък е със 7 победи, 2 равенства и две поражения, което прави 23 точки.

От водещите европейски първенства единствено Тотнъм има по-впечатляващи показатели от Вердер в последните си 11 шампионатни срещи. "Шпорите" спечелиха цели 10 тях, като загубиха визитата си на Ливърпул.