С голове на Наби Кейта и Тимо Вернер през второто полувреме вицешампионът РБ Лайпциг победи като гост Хамбургер с 2:0 в първи мач от третия кръг на германската Бундеслига.

Това бе втори успех за гостите от Лайциг от началото на сезона, които вече имат 6 точки. С толкова остава и тимът на Хамбургер, който пък допусна първо поражение след двата си успеха до момента и пропусна да стартира сезона с три поредни победи за пръв път от 1974 година.

В края на първото полувреме гостите получиха дузпа за нарушение срещу Тимо Вернер, но след видеоповторение това решение бе отменено. Все пак по-активната игра на гостите се материализира през втората част, когато в 67-мата минута бъдещият футболист на Ливърпул Наби Кейта с бомбен удар матира вратаря на домакините Кристиан Матениа.

Осем по-късно Вернер реализира третия си гол от началото на сезона за РБ Лайпциг, след като се разписа с чудесен самостоятелен пробив. Секунди по-рано пък домакините пропуснаха отлична възможност да изравнят резултата. По-късно днес и утре са останалите осем мача от кръга.