Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис заяви, че програмата на лятото на Наполи се оформя и за началото на август е уреден приятелски мач със Селтик.

"Програмата на лятото на Наполи се оформя. На 3 август ще играем на "Сан Паоло" срещу Селтик, който е един велик отбор", съобщи Де Лаурентис. "Ще останем във Фуоригрота до 7, а за 14 и 18 или 19 август планираме два двубоя в чужбина със сериозни съперници".

По въпроса за трансферния пазар на неаполитанците, шефът им алегорично заяви в интервюто си по местното радио "Марти", че не може да вземе всички, които му харесват.

"Ако някой яде предястие, първо, второ, торта и сладолед, след това ще има проблеми с храносмилателната си система. Трябва да се ограничаваме в апетитите си и не можем да вземем всички, които ни харесват. Работата на Мадзари е в това, да направи голям отбор от играчите, които има на разположение".

"И без гръмки трансфери сме силен отбор, не се заблуждавайте. За хубавите неща не се шуми предварително. За халфовата линия вече е подсигурен играч, който ще е черешката на тортата, толкова е добър. Който и да е той, за него идването при нас ще бъде голяма стъпка напред".

"За в бъдеще ще създадем мрежа за наблюдение в чужбина на млади таланти. Ще се опитаме да създадем наша школа, нашата философия да я преподават на чужденци на 10-11-12-13 години, за да имаме кадри".

"Интер продава Пандев? Никога не съм го обмислял, но аз наистина го харесвам. Мисля, че дори Мадзари го харесва. Зависи от това какви пари ще му иска Интер и каква заплата - той самия", допълни шефът на "небесносините".