Освен с безспорното си качество, италианското първенство винаги е било известно и с ексцентричните президенти, които стоят начело на тамошните клубове. Масимо Челино и Енрико Прециози представляват два много добри примера, но може би най-емблематичният ексцентрик е Маурицио Дзампарини.

За последното десетилиетие президентът на Палермо извърши 21 треньорски смени, а наставниците, замесени в тях, са 18 на брой. Последният в списъка на Дзампарини е Джузепе Санино. Според букмейкърите на Апенините бившият мениджър на Сиена ще бъде първият уволнен треньор през сезон 2012/2013.

"Може би ме смятат за обречен, но аз искам да наруша традицията. Благодаря на президента Дзампарини, че ми даде тази възможност. Единственото ми желание е да му се отблагодаря за доверието, което прояви спрямо мен", каза Санино, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".

Сайтовете за залози в Италия определиха и кои ще са онези наставници, които може да последват или да изпреварят 55-годишния мениджър на Палермо. Масимо Фикаденти и Луиджи Де Канио би трябвало да се притесняват заради гореспоменатите президенти на Каляри и Дженоа – Челино и Прециози.

Още преди старта на кампанията заплашен от уволнение е и треньорът на Катания Роландо Маран. Бившият мениджър на Варезе може да усети неспокойния нрав на президента на "росадзурите" Антонино Пулвиренти.