Милан спечели по инфарктен начин при гостуването на Каляри. Росонерите губеха с 0:1 до 87-ата минута, но си тръгнаха с победа 2:1. Голове на Марио Балотели и Джанпаоло Пацини в рамките на 2 минути донесоха втората поредна победа за Кларънс Зеедорф в първенството. За първи път през сезона Милан печели два поредни мача.

Росонерите проспаха първото полувреме и подариха гол на съперника. В 28-ата минута грешка на вратаря Марко Амелия позволи на Сау да открие за домакините. Каляри нямаше победа над Милан от 1998 г или 22 поредни мача. 

Сардинците се окопаха в своята половина през втората част. Милан атакуваше, но не успяваше да вкара. Пропуски направиха Хонда, Балотели и Робиньо. В 87-ата минута Марио Балотели изравни с прекрасен удар от фаул. 

Обратът стана пълен в 89-ата минута. Тогава Хонда центрира от корнер и Джанпаоло Пацини реализира за крайното 2:1. Два гола от статични положения за росонерите, които цял сезон допускат много попадения по този начин.


Новият треньор на росонерите Кларънс Зеедорф стартира с победа срещу Верона, но след това бе върнат в реалноста и загуби от Удинезе за Купата на Италия. Сега Милан гостуваше на Каляри - отбор, срещу който нямаше поражение вече 15 години.

В състава на росонерите липсваха доста играчи заради травми. На вратата бе Марко Амелия, който замени контузения Абиати, за да запише първия си мач този сезон в Серия А. Извън игра за Милан бяха Сапата, Силвестре и Поли. Новото попълнение Рами действаше като централен защитник със завърналия се Бонера.

За Каляри имаше добри новини. Голмайсторът Пиния бе на разположение, след като наказанието му бе намалено и той можеше да играе. 

Още в началото Милан можеше да има проблеми. Каляри пресираше силно и Амелия сбърка, което даде шанс на Сау, но той не можа да вкара. След това Робиньо опита шут от дистанция, който профуча покрай вратата.

Балотели стреля силно с десния крак, но вратаря Аврамов внимаваше и изби. След това Балотели изведе прекрасно Хонда. Японецът излезе сам срещу вратаря, но удара му с десния крак бе спасен от вратаря.

И докато Аврамов се справяше отлично, Амелия беше решил да раздава подаръци. Отново стража на Милан сбърка и подари топката на съперника. Сау се възползва и прати топката в мрежата - 1:0.

Отне на Милан 10 минути, докато реагира. Де Шилио центрира и Хонда, озовал се съвсем сам, стреля сглава, но твърде в центъра и Аврамов боксира.

След паузата Балотели можеше да изравни. След един финт на Робиньо топката стигна до Супер Марио, който от границата на вратарското поле стреля, но прати топката в трибуните.

Робиньо след това участва в хубаво двойно подаване с Хонда, но японеца след това стреля много лошо. Зеедорф пусна Пацини на мястото на Робиньо, в опит да промени развоя на нещата. 

Милан натискаше в опит да изравни. Росетини сбърка и подари топката на съперника, но удара на Хонда бе блокиран от Пизано. След това Пиния стреля силно, но неточно.

Кака добре отклони топката с глава и Пацини можеше да я засече в мрежата, но Астори го изпревари и изби. Натискът на Милан даде резултат в 87-ата минута. Марио Балотели изравни след прекрасен удар от фаул, при който Аврамов нямаше какво да направи - 1:1.

Само две минути след това Милан направи обрата пълен. Хонда центрира от корнер и Джанпаоло Пацини засече с десния крак мрежата - 2:1. Първи гол за Пацини този сезон. Това бе 13-ия гол, който Милан вкарва в последния четвърт час на мача.

Той донесе ценни три точки за отбора, който вече има 28 точки и е в горната половина на класирането. Това е вторият успех този сезон да тима след като губи в резултата. През декември Милан победи 3:1 Катания.


КАЛЯРИ - МИЛАН 2:1
1:0 Сау 28
1:1 Балотели 87
1:2 Пацини 89

КАЛЯРИ: Аврамов, Пизано, Росетини, Астори, Муру, Десена, Конти, Екдал (75 Ериксон), Косу, Сау (69 Кабрера), Пиния

МИЛАН: Амелия, Де Шилио, Рами, Бонера, Емануелсон (77 Абате), Де Йонг (70 Мунтари), Монтоливо, Хонда, Кака, Робиньо (60 Пацини), Балотели