Утре срещу Ливорно наставникът на Наполи Рафаел Бенитес ще запише мач №800 като старши треньор в професионалния футбол.

"Най-важният ми мач, естествено беше финалът в ШЛ през 2005 г., когато с Ливърпул победихме Милан", коментира испанецът. "За мен това ще си остане най-емоционалният финал в историята на турнира. Беше специална вечер, не само заради събитията на терена, но и заради атмосферата. Помня как феновете на Ливърпул пееха, скандираха и подкрепяха всячески отбора, дори докато губехме с 0:3 през първото полувреме."

Бенитес си припомни също успехите начело на Валенсия и влизането в испанския елит с тимовете на Екстремадура и Тенерифе.

Срещу Ливорно Наполи няма да може да разчита на голмайстора си Гонсало Игуаин, който е наказан.

"Няма да ни е лесно без него, но ние вярваме в Дуван, Пандев, Кайехон и останалите. Кайехон спокойно може да играе център-нападател", заяви Бенитес. 

Той призна, че участието в Лига Европа може да повлияе на представянето на Наполи в Серия А, но добави, че "по-добре да сме малко уморени, отколкото да гледаме мачовете по телевизията".

Като цяло испанецът подчерта, че Наполи продължава да се развива и отборът още далеч не е в идеално състояние.

"Имаме да работим върху много неща. Атаката е силната ни страна, а в защита постепенно ставаме все по-добри. Вярно е, че срещу някои отбори, които се затварят, ни липсва все още търпението. Трябва да си подаваме повече, за да изчакаме да се отвори някоя пукнатина, без да се оставяме на напрежението, на което могат да ни подложат тифозите. Вярно е, че при грешка рискуваме да ни хванат на контри, но ние залагаме на атакуващия футбол", обясни треньорът на Наполи