Националният селекционер на Италия Чезаре Прандели се очаква да повика нападателя на Торино Чиро Имобиле и бранителя на Парма Габриел Палета за контролната среща с Испания, която ще се състои през идната сряда на стадион "Висенте Калдерон" в Мадрид.

Специалистът няма да назове списъка с избранниците си преди неделя вечерта, но италианското издание "Футбол Италия" пише, че ще има свежи лица в състава на "Скуадра Адзура", позовавайки се на свои източници от Апенините.

Нападателят на Торо Имобиле никога не е играл за мъжкия национален тим на Италия. Той се представя изключително силно през този сезон и е успял да отбележи 13 гола с фланелката на своя клубен отбор през настоящия сезон в Серия "А".

Той обаче бе преди време един от стълбовете в младежката формация на "Адзурите", като има за нея 8 гола в 16 мача.

Защитникът на Парма Палета пък принципно е аржентинец, но има италиански паспорт и вече няколко пъти агитира Прандели да го повика в националния тим.

28-годишният гаучос е играл за своята родина, но самo за младежкия тим на страната си. Това обаче е било преди 9 години, така че той има право да се състезава за Италия.