Невероятно шоу с осем гола сътвориха Фиорентина и Верона, като виолетовите биха с 5:3 и се укрепиха на четвъртото място. Двубоят бе много специален за Лука Тони, който бе освободен от флорентинците през лятото със съвета да се пенсионира. Вместо това ветеранът можеше да се похвали с 16 попадения за Елас преди този двубой.

По-рано през сезона Фиорентина победи Верона с 4:3 у дома, но този път двата тима вдигнаха летвата още по-високо. Елас поведе с гол на Сала. Той се разписа с глава, след като вратарят на виолетовите Нето отби свиреп изстрел на Итурбе, който получи топката от Тони.

Флорентинците изравниха със сензационно изпълнение. Куадрадо се впусна по дясното крило, размени пасове с Борха Валеро и изстреля топката като с базука в близкия ъгъл от трудно положение – 1:1.

Гостите обърнаха резултата в 44-ата мин., когато Акуилани се разписа отблизо. След почивката халфът на Фиорентина стреля с глава, вратарят на Верона Рафаел отби, но Борха Валеро довкара за 1:3.

Верона остана с 10 души, когато Донадел получи червен картон, след като повали откъсващия се Куадрадо в 69-ата мин. Елас обаче получи много спорна дузпа и Тони се разписа от бялата точка – 2:3.

Фиорентина също получи дузпа от щедро настроения рефер Перуцо и Матри направи 2:4 в 83-ата, а Акуилани покачи на 2:5 три минути по-късно. Итурбе пък направи загубата на Верона в добавеното време.

Така Елас изостана в битката за място в Лига Европа, докато Фиорентина едва ли ще изпусне четвъртото място.

Друг тим, който все още има шансове за участие в евротурнирите – Торино – записа невероятен обрат над Дженоа у дома. Гостите поведоха чрез Джилардино в 85-ата мин., но Чиро Иммобиле изравни в 92-ата с блестящ фалцов изстрел с десния крак в далечния ъгъл. Само 30 секунди по-късно пък Алесио Черчи почти от същата позиция Черчи отбеляза победния гол за виненочервените, но с левия крак.

Атомното дуо на Торо още веднъж доказа, че заслужава място в състава на Италия на Мондиал 2014. Иммобиле е едноличен водач в класацията на реализаторите в Серия А с 19 гола, а Черчи има на сметката си вече 13 попадения и 11 асистенции.

В битката за попадане в Лига Европа Фиорентина заема 4-ото място с 58 т., Интер е пети с 53. Следват Парма с 51, Торино и Лацио имат по 48, Аталанта остана с 46, колкото има и Елас Верона. Милан пък заема 11-ото място с 45 т., но ще се изравни с Торо и Лацио при победа над Катания. Тъй като на финала за Купата играят Наполи и Фиорентина, в Лига Европа ще участват четвъртият, петият и шестият в класирането.