Интер и Милан завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 31-ия кръг на Серия „А”. След това реми и двата тима остават в средата на таблицата, като точката определено няма да помогне на амбициите им за класиране в Лига Европа.

Последното място, даващо билет за този турнир е шестото, но заемащия го тим на Фиорентина има аванс от 6 пункта пред „росонерите” и 7 пред „нерадзурите”.

Иначе отборът на Роберто Манчини имаше игрово преимущество през по-голямата част от дербито, като само добрите изяви на Диего Лопес и двата (правилно) отменени гола на Интер запазиха нулите на светлинното табло.

Символичните домакини започнаха по-агресивно двубоя, макар че това не намери отражение като голови положения пред вратата на „росонерите”.  

Най-силният момент на Икарди и ко в дербито бе между 60-ата и 80-ата, когато испанския страж на Милан бе поставен на истинско изпитание. Лопес обаче се справи перфектно, а и реферите си свършиха добре работата, отменяйки попадения на „синьо-черните”.


Хората на Манчини започнаха много надъхано и в началото притиснаха Милан. Ернанес опита късмета си с далечен изстрел в 11-ата минута, който обаче бе отразен от Лопес.

„Росонерите” залагаха, или бяха принудени да залагат, повече на контри, но бяха тези, които първи вкараха топката във вратата, макар че попадението бе отменено заради засада.

Това се случи в 29-ата минута, когато Алекс успя да довкара една избита от Ханданович топка, възползвайки се от разбъркване в пеналта след изпълнението на един корнер. Оказа се обаче, че той е бил в засада и резонно голът не бе засечен.

Същото се случи и на Интер в 50-ата мин, когато лайнсменът вдигна флага след като Паласио бе вкарал топката във вратата на Милан.

Малко след това отново той опита техничен удар покрай стража на Милан, но благодарение и на Мексес, всичко се размина без последствия за гостите.

В 63-ата Мексес игра с ръка в наказателното поле, след удар отблизо, но рефеърт не посочи бялата точка, което сякаш бе грешка..

Най-спорното положение в мача обаче дойде в 73-ата минута. Тогава по-голямата част от стадион избухна, виждайки как Филип Мексес си набута топката в собствената врата след центриране на Ернандес.

Реферът първоначално зачете попадението, но след сигнал от помощника си, го отмени. Оказа се, че нахлуващия в пеналта Паласио е фаулирал Антонели и сякаш това наистина бе така.

Минути по-късно същият Паласио засече подаване на 3-4 метра от вратата, но за щастие на Лопес, го улучи точно в гърдите.

 В 80-ата мин. Д’Амброзио също реши да пробва късмета си със силен шут отдалеч, профучал малко над гредата.

Поселдното положение за Интер дойде в 90-ата мин. Тгоава Икарди получи топката на границата на пеналта, спря си топката и стреля, но ударът му мина малко по-край гредата на Лопес.

Така в крайна сметка мачът завърши без голове, за пръв път от над 10 години насам.

ИНТЕР – МИЛАН 0:0

ИНТЕР:   Ханданович, Д’Амброзио, Ранокия, Видич, Жезуш, Гнукури, Медел,Ковачич, Ернанес, Паласио, Икарди;

МИЛАН: Лопес, Абате, Алекс, Мексес, Антонели, Поли, Де Йонг, Ван Хинкел, Сусо, Менез, Бонавентура