Наполи тресна с 2:0 Лацио на "Олимпико" и записа поредна впечатляваща победа по пътя към шампионската титла в Италия. Головете за неаполитанци във вратата на плахите "орли" мушнаха Игуаин (24) и Кайехон (27).
 
След този успех южняците вече събраха 53 точки и са с две пред "старата госпожа" от Ювентус. Торинци трудно надвиха с 1:0 Дженоа.
 
Като цяло Игуаин и компания тотално доминираха в мача, особено през първото полувреме. Тогава Наполи правеше каквото си пожелае на терена и буквално се подигра с римляните.
 
Второто полувреме бе далеч по-скучно и ще се запомни единствено с расистките изцепки на тифозите на Лацио, които изляха куп обиди по адрес на Мамаду Кулибали.
 
Това най-вероятно ще докара сериозни наказания на Лацио, като срещата дори бе временно прекъсната. В крайна сметка Наполи си взе заслужена победа и логично е лидер в Италия.
 

В първите минути на срещата Наполи взе инициативата и владееше повече топката, но така и не създаде чисто голове положение пред вратата на Маркети.

В 7-та минута защитникът на Лацио Душан Баста допусна сериозна грешка и подари топката на Игуаин, който обаче не успя да се възползва и да вкара.

Малко след като измина четвърт час игра, "орлите" за пръв погледнаха към вратата на Наполи, но центрирането на Онази бе избито от защитата на неаполитанци.

В средата на първото полувреме Наполи вкара. Хубава атака отляво изведе Игуаин на изгодна позиция и след като направи отличино двойно подаване с Кайехон, топката стигна отново до него и аржентинецът не сгреши - 0:1!

Още в следващата атака Наполи удвои преднината си. Минутата бе 27-ма, когато дълъг извеждащ пас остави Хосе Мария Кайехон очи в очи с вратаря на Лацио и той го прехвърли с красив удар от въздуха.

В следващите минути играта се понакъса и положения пред двете врати липсваха.

Наполи бе по-активният отбор и в началото на втората част, но трудно стигаха до вратата на "орлите". Изминаваше един час игра, а двата отбора така и нямаха идея, как да стигнат до гол, което доведе до освирквания от трибуните.

Все пак в 65-тата минута Клозе изпусна най-чистото положение за Лацио. Малко случайно топката се озова в краката му, но той се засуети и прати топката в аут.

Двайсет минути преди края, двубоят бе прекъснат за около 2 минути заради расистки скандирания от страна на феновете на Лацио по адрес на Мамаду Кулибали, но все пак играта продължи.

Последните десет минути неаполитанци опитаха да отбележат трети гол, но центриранията им бяха лесна плячка за отбраната на "орлите".

Лацио - Наполи 0:2

Голмайстори:

0:1 Игуаин - 24'
0:2 Кайехон - 27'

Лацио: Маркети, Баста, Маурисио, Хьоед, Конко, Пароло, Онази, Лулич, Кандрева(Кейта - 38'), Клозе(Маури - 69'), Фелипе Андерсoн