Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура остана доволен от равенството 1:1 с Испания в световна квалификация. През по-голямата част от мача в Торино домакините не показаха нищо в предни позиции, но след 60-ата минута заиграха по-агресивно и стигнаха до точката.

"Бяхме наясно, че Испания ще владее повече топката, но голът им падна след наша грешка. Джанлуиджи Буфон нямаше много спасявания. В края на мача заиграхме по-смело в атака и дори можехме да победим, но предвид класата на Испания и многото проблеми с контузени футболисти в нашия състав, равенството е добър резултат", заяви Вентура.

Той похвали и резервите си Чиро Иммобилие и Андреа Белоти, които се появиха на терена след почивката и веднага раздвижиха играта на италианците в предни позиции. "Много съм доволен от включването им. Остават ни 48 часа за възстановяване до следващия мач и няма да е лесно. Днес отново се видя, че когато сме мотивирани и концентрирани, можем много", добави спецът.

В неделя Италия гостува на Македония и ще търси задължителна победа, за да не допусне изоставане от Испания. В класирането в група "G" двата отбора имат по 4 точки, докато Албания е с пълен актив от 6 т.