Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура остана възхитен от характера на своите футболисти при инфарктната победа с 3:2, при визитата на Македония.
 

"Скуадра Адзура" губеше в резултата с 1:2, когато геният на Иммобиле излезе на преден план и стрелецът спаси родината си с две попадения за крайния обрат.

"Около 90 % от нашите грешки са заради липсата на опит от страна на футболистите. Когато има много млади футболисти на терена, както е при нас, тогава е нужно и търпение", заяви Вентура по време на пресконференцията си.

"Въпреки всички тези грешки момчетата показаха голям характер и им свалям шапки за това. Имаше един период от 10-15 минути в които приличахме на разграден двор, а не на отбор. След това обаче натиснахме здраво газта и успяхме за кратко време да вкараме две попадения и да стигнем до победата".

"Към края на срещата видяхте, че променихме схемата си на игра и това даде резултат. Натиснахме здраво македонците и ги натикахме в собствената им половина. В крайна сметка финалният ни натиск свърши перфектна работа и постигнахме целта си".

"Определено съм обнадежден за бъдещето на този отбор, след като видях какъв характер притежава", заключи доволно Вентура.