Италия постигна изключително драматична победа с 3:2 при гостуването си на Македония в мач от 3-ия кръг на група "G" на световните квалификации, игран на стадион "Филип II" в Скопие.

Гостите вкараха гол още в 9-ата минута чрез Антонио Кандрева, но той беше отменен заради засада. В средата на първото полувреме Андреа Белоти все пак изведе "адзурите" напред и после те допуснаха груба грешка, решавайки, че са спечелили срещата.

Малко след началото на второто полувреме македонците стигнаха до изненадващ обрат с попадения в рамките на 120 секунди на Илия Нестеровски (57) и Ферхан Хасани (59), а по-късно пропуснаха отлична възможност да поведат с 3:1.

В 75-ата минута Чиро Иммобиле се разписа за 2:2, а в самия край на редовното време гол на Марко Пароло отново не беше зачетен. В продължението обаче Иммобиле с втория си точен изстрел в мача донесе важния успех за Италия.

В класирането "адзурите" имат 7 точки, колкото и Испания, докато Македония остава с 0 т.


Италия вкара гол още в 9-ата минута чрез Каднрева, но той беше правилно отменен заради засада. След почти 20 минути игра и македонците показаха зъби. Нестровски пробва късмета си с мощен изстрел от около 23 м., но топката излезе в аут.

В средата на полувремето логичното се случи и гостите поведоха. В 24-ата минута те спечелиха корнер, Бернардески центрира във вратарското поле, където връхлитащият Белоти с изключително красива отиграване с едно докосване от въздуха не остави шансове на Богатинов за 1:0!

Малко след това пред "адзурите" се откри шанс да удвоят преднината си, след като Бонавентура спечели фаул на опасна позиция, но последвалото изпълнение не беше добро. В 36-ата минута югозападните ни съседи организираха хубава атака, при която Пандев щеше да остане очи в очи с Буфон, ако не беше сигурната намеса на Де Шилио.

В 41-ата минута Македония пропусна нов шанс да възстанови равенството. След отлично центриране Нестеровски се извиси над защитата и засече с глава, но Буфон беше на мястото си и улови. Хубавата игра на Македония в предни позиции се увенча с успех в 57-ата минута, когато Нестеровски изравни. Тогава нападателят проби през центъра, стигна до границата на пеналта, откъдето с плътен шут в долния ъгъл не остави шансове на Буфон за 1:1!

Само 120 секунди по-късно обратът беше пълен! Пандев намери Несторовски в наказателното поле, той се завъртя и пусна хитър пас към връхлитащия Хасани, който с удар от движение направи пълен обрат! В следващите минута Италия натисна, но в 71-ата минута Мойсов можеше да вкара трети гол за македонците след изпълнение на фаул, но Буфон изби.

Четвърт час преди края Италия стигна до 2:2. Кандрева нахлу отляво на наказателното поле и пусна пас успоредно на голлинията, където Иммобиле изскочи от втора позиция и с едно докосване прати кълбото в далечния ъгъл, за да възстанови равенството.

Малко по-късно асът на Лацио можеше отново да даде преднина на четирикратният световен шампион, но изстрелът му не намери целта. В 89-ата минута гостите стигнаха до ново попадение, дело на Пароло, но и то беше отменено заради засада. В 92-ата минута обаче Иммобиле успя да донесе измъчения успех за Италия с глава след асистенция на Кандрева.

Македония – Италия 2:3

Голмайстори:

0:1 Белоти (24)
1:1 Нестеровски (57)
2:1 Хасани (59)
2:2 Иммобиле (75)
2:3 Иммобиле (90+2)

Македония: Богатинов, Зута (46-Ибраими), К. Ристевски, Сиков, Мойсов, Ристовски, Алиоски, Спировски, Хасани (83-Трайчевски), Нестеровски, Пандев

Италия: Буфон, Кандрева, Бардзали, Бонучи, Романьоли, Де Шилио, Бонавентура (64-Пароло), Верати, Бернардески (64-Сансони), Иммобиле, Белоти (84-Едер)

Скопие, ст.: "Филип II"
Съдия: Д. Макелие (Холандия)
Жълти картони: Алиоски, Спировски, Ибраими (Македония); Пароло (Италия)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/63r4OVHggLk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>