Италия победи с 5:0 Лихтенщайн в мач от група G на световните квалификации. Головете за "адзурите" вкараха Лоренцо Инсиние в 35-ата минута, Андреа Белоти в 52-ата, резервата Едер четвърт час преди последния съдийски сигнал, Федерико Бернардески (83) и Маноло Габиадини в продължението.

Селекционерът на домакините Джампиеро Вентура очаквано остави Леонардо Бонучи на резервната скамейка, защото при жълт картон защитникът рискуваше наказание за гостуването на Испания.

Мачът на 2 септември се явява като битка за 1-то място в класирането, което дава право на директно класиране на Мондиала. 2-ият в подреждането пък ще трябва да мине през ситото на баражите.

В класирането Испания и Италия имат по 16 точки, но "Ла фурия" е лидер заради далеч по-добрата си голова разлика. Израел и Албания пък са далеч назад – с по 9 т.


Италия наложи домакински натиск и още в 3-ата минута гол на Кандрева беше отменен за засада. По-късно той отново имаше възможност да открие резултата, но силният му удар профуча покрай лявата греда. Секунди по-късно и пред Иммобиле се откри добър шанс, но вратарят Джеле с чудесна намеса изби.

Постепенно Лихтенщайн успя да изнесе играта в по-предни позиции, което намали опасностите пред вратата на гостите. Така се стигна до 35-ата минута, когато четирикратният световен шампион все пак поведе. Тогава Дармиан и Кандрева разиграха отлично по десния фланг, при което нападателят върна с пета към защитника на Манчестър Юнайтед.

Той разтегли играта към лявото крило, където Спинацола намери Инсиние и звездата на Наполи с великолепно отиграване матира вратаря за 1:0! В самия край на полувремето Иммобиле се озова на стрелкова позиция, но Джеле отново отрази изстрела на аса на Лацио.

7 минути след началото на второто полувреме домакините удвоиха преднината си. Тогава Инсиние с разсичащ пас изведе Белоти лице в лице с вратаря и звездата на Торино с шут в далечния ъгъл не остави шансове на Джеле за 2:0!

Четвърт преди края току-що появилият се на терена Едер направи резултата класически. Белоти беше изведен с прехвърлящо подаване, продължи към връхлитащия нападател на Интер, за когото не беше проблем да вкара на празна врата. В 83-ата минута Бернардески направи 4:0 с далечен удар и лоша намеса на вратаря.

В продължението Габиадини оформи крайното 5:0 след хубава асистенция на Спинацола.

Италия – Лихтенщайн 5:0

Голмайстори: 1:0 Инсиние (35), 2:0 Белоти (53), 3:0 Едер (75), 4:0 Бернардески (83). 5:0 Габиадини (90+1)

Съставът на Италия: Буфон, Спинацола, Киелини, Бардзали, Дармиан, Инсиние, Де Роси, Пелегрини, Кандрева (60-Бернардески), Иммобиле (67-Едер), Белоти (75-Габиадини)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CdGDZ7mEJbM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>