Треньорът на Наполи Маурицио Сари предупреди играчите си, че не бива толкова лесно да смятат победата за сигурна. „Светло сините“ победиха с 3:2 като гост Дженоа, след като Андрей Гълъбинов асистира за ранния гол на Адел Таарабт, а Дрис Мертенс оправи нещата с два гола. Ервин Зуканович пък си вкара автогол, а в края Армандо Ицо реализира отново за домакините.

„Мисля, че се представихме много добре, но трябва да съжаляваме, че не затворихме мача по-бързо. Доминирахме напълно и после допуснахме гол в последните 10 минути, за да дадем шансове на домакините.

Технически бяхме добре, но може би пропуснахме първите минути. Не мисля, че това е от умората, тъй като после имахме тотален контрол. Дженоа подобри играта си, а моят отбор се чувстваше прекалено сигурен в победата, което бе грешка.

На нито един отбор няма да му е лесно да печели тук, а в предишните ни две визити тук взимахме само равенства. Днес се представихме добре, но трябва да продължим в същия дух.

Вторият гол на Мертенс беше страхотен. Когато той дойде в Наполи, хората смятаха, че той е крило, който може да прави разликата, когато се появява като резерва. Вместо това аз го използвам като централен нападател и той е световна класа. Характеристиките му са различни от тези на Гонсало Игуаин, но определено е централен нападател“, каза Сари.