Лион нанесе първа загуба на досегашния водач в Група I на Лига Европа Реал Бетис, надделявайки с минималното 1:0 на стадион "Стад Жерлан".

Така французите изпревариха испанците на първото място в класирането. И двата тима обаче се класираха напред заради благоприятния развой в другия мач от групата.

Витория Гимараеш не успя да победи последния в класирането Риека и завърши само 0:0. Така португалците остават на трето място в класирането на три точки зад Бетис, но с по-лоши показатели в директните двубои.

Единствения гол за победата на Лион вкара Бафетинби Гомис в средата на второто полувреме. През първото полувреме и двата тима не показаха почти нищо интересно, като студеното време също не помогна за атрактивната игра.

След почивката гостите имаха чудесно положение, когато Чули пресече грешен пас назад и заобиколи вратаря, но след това уцели гредата. И малко след този пропуск домакините поведоха в резултата. Гюркуф и Лаказет размениха двойно подаване пред наказателното поле и първият поднесе встрани, където Гомис засече лесно в мрежата.

В последния кръг Лион гостува на Витория Гимараеш и при победа ще си гарантира първото място. Бетис пък посреща аутсайдера Риека и ще се надява на грешна стъпка на Лион, за да си върне лидерството.