Хуан Антонио Пици ще бъде новият треньор на Валенсия, съобщават испанските медии. Той ще наследи на поста Мирослав Джукич, като официалното потвърждение ще дойде съвсем скоро.

Аржентинецът се е срещнал с един от силните хора в Сан Лоренсо и му е казал, че иска договорът му да бъде прекратен, което се е случило. От Валенсия са били готови и да платят неустойка, ако е необходимо, само и само да го привлекат.  

Бившият нападател на Прилепите и Барселона от 90-те години на миналия век, силно желае да работи в Европа и затова не би могъл да пропусне възможността да опита късмета си на „Местая“.

Той вече се е срещнал с Фабиан Аяла, който само преди дни бе назначен на работа във Валенсия, както и с други двама души от ръководството и споразумението по основните въпроси е било постигнато без проблеми. Сега се очаква клубът да обяви официално новия си треньор.

Валенсия спечели само 2 от последните си 9 срещи в испанското първенство и се смъкна в средата на таблицата, а в неделя е домакин на Реал Мадрид.