Испанските медии в един глас обявиха, че националният тим е изпуснал победата срещу Италия в световната квалификация снощи. 

Иберийците играха силно и заслужено поведоха след грешка на Буфон и гол на Витоло, но с гол от малко спорна дузпа Де Роси успя да спаси Скуадрата от поражение. 

„Урок по футбол от Испания, но без награда. Ла Роха показа отличен футбол, но несъществуваща дузпа попречи на отбора на Юлен да спечели заслужено“ отбелязва вестник „Марка“. 

„Италия се измъкна жива. В продължение на час Ла Роха тотално доминираше, но в крайна сметка не получи това, което заслужаваше. Четвъртата направена дузпа от Рамос за сезона бе решаваща“ добавя „АС“. 

В Каталуния мненията са подобни. „Дузпа на Рамос попречи на отмъщението на Испания. В края хората на Лопетеги загубиха спокойствието и реда в играта си, а италианците показаха отново непримиримия си дух“ изтъква „Ел Мундо Депортиво“. 

„Испания надигра съперника, но не успя да си гарантира успеха и даде възможност на Италия да оцелее. Играта на националите бе впечатляваща, но липсваше ефективност пред гола“ отчете „Спорт“.