Атлетико Мадрид взе минимален аванс срещу Лестър, след като се наложи с 1:0 у дома в първия 1/4финал между двата тима от Шампионската лига. 

Гол от спорна дузпа донесе победата на Дюшекчиите, които имаха предимство, но не успяха да стигнат до втори гол. 

Сухата мрежа също е нещо, което ще зарадва Диего Симеоне, но преднината определено не носи сигурност, тъй като англичаните могат да бъдат опасни у дома. Гостите направиха твърде малко в предни позиции, но резултатът изглежда приемлив и за тях. 


Домакините овладяха инициативата още от началото, като бе ясно и че англичаните ще играят на контра. В 4-ата минута Гризман изведе Торес, но ударът му бе твърде слаб, а и под ъгъл, така че Шмайхел лесно улови. 

В 5-ата муната обаче гредата спаси Лестър. Коке овладя една топка и веднага стреля, но тя се отби в дясната греда на Шмайхел. Караско и Гризман бяха много активни за Дюшекчиите и непрекъснато тормозеха отбраната на гостите, за която Беналуан и Фукс имаха ключови блокирания. 

В 16-ата минута Саул получи добра възможност, но прати топката над вратата. В средата на първото полувреме Лестър поизравни играта, но в атака гостите оставаха твърде пасивни. 

Така се стигна до 27-ата минута, когато Атлетико спечели дузпа. Гризман проби към наказателното поле, когато Олбрайтън го спъна. Контакт имаше, но повторенията показаха, че той е по-скоро извън пеналта, така че Лестър бе ощетен. Французинът обаче не показа милост и реализира. 

Последваха по-спокойни минути и по-равностойна битка, като във времето до края на първата част не се стигна до опасни положения, въпреки че домакините имаха няколко атаки, а и гостите на няколко пъти стигнаха близо до вратата, но все нещо не достигаше в решаващия момент. 

След почивката Атлетико продължи да бъде по-активният тим, но без да може да затрудни сериозно отбраната на гостите и Шмайхел. В 55-ата минута след дълъг тъч се получи разбъркване пред вратата на домакините, след което Марез стреля, но високо. 

В 60-ата минута Марез опита да хитрува при една ситуация и да спечели дузпа, но реферът не се хвана и не отсъди такава. Малко след това Торес изглеждаше, че ще вкара, но в решителния момент се подхлъзна и не успя да прати топката в мрежата.

В 73-ата минута Торес намери Гризман вдясно, но неговият пас след това не бе прецизен. В последните минути домакините натиснаха в търсене на втори гол, но Лисиците останаха добре подредени и организирани. 

В 89-ата минута Анхел Кореа навърза няколко съперници, измъкна се отляво в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, но нямаше кой да засече. Това се оказа и последното положение и двубоят приключи с минимален триумф за испанския състав. 

Атлетико Мадрид – Лестър    1:0

1:0    Гризман 28

Атлетико М: Облак, Хуанфран, Годин, Савич, Филипе Луис, Габи, Коке, Саул, Караско (65 Кореа), Гризман, Торес (75 Партей)
Лестър: Шмайхел, Симпсън, Беналуан, Хут, Фукс,