Има голяма вероятност първото голямо дерби за сезона в Примера дивисион между Реал Мадрид и Барселона да се играе от 12,00 часа на обед местно време (13,00 българско), съобщиха испанските медии.

Двубоят на “Сантяго Бернабеу” трябва да се проведе на 10-и или 11-и декември, като по традиция денят и часът на мача става известен около две седмици по-рано, в случая в края на ноември.

Според радио “Пунто” обаче съществува сериозна възможност сблъсъкът да бъде насрочен за неделя по обед. Сайтът на вестник “Марка” пък съобщи, че в Реал гледат с добро око на подобна възможност, въпреки че ще бъде меко казано странно двата състава да играят в такъв етап на деня.

Проблем за провеждането на двубоя в този час обаче вероятно ще бъде създаден от Барселона, тъй като веднага след срещата каталунците трябва да заминат за световното клубно първенство и ще предпочетат срещата да се състои в събота или дори в петък.

Още от миналия сезон един от двубоите от кръга се състои в неделя по обед, но нито веднъж до този момент Реал Мадрид или Барселона не са участвали в някои от тези срещи.