С двата си гола във вратата на Лихтенщайн Фернандо Торес показа, че навлиза във все по-добра форма и се надява изпълнения с контузии период да е останал назад в миналото.

С попаденията си нападателят се изравни с Емилио Бутрагеньо на 5-о място в голмайсторската ранглиста, като и двамата имат по 26 гола. Пред него остават само Раул (44), Вия (43), Йеро (29) и Мориентес (27).

Освен това Хлапето сложи край на поредицата си без гол в състезателен двубой. За последен път нападателят се разписа в официална среща на 14 юни 2009 година, когато направи хеттрик срещу Нова Зеландия на турнира за купата на Конфедерациите.

Последва труден период за него, в който успя да вкара само в контролите срещу Македония и Полша непосредствено преди световното първенство.

На самия Мондиал Торес определено не бе в добра форма, като в повечето мачове влизаше като резерва и приносът му за световната титла бе минимален. Той дори се контузи на финала и трябваше да се възстановява известно време, но явно се чувства все по-добре, след като в последния кръг на Висшата лига донесе победата на Ливърпул над Уест Бромич с 1:0.

"С всеки изминал ден се чувствам все по-добре, а головете определено ми помагат. Радвам се, че успях да се изравня с Бутрагеньо, но най-важното е, че победихме" каза той.