Нюрнберг победи Шалке с 2:1 и го закотви в блатото на дъното в Германия. Клаас-Ян Хунтелаар вкара за пореден път, но днес и той не предотврати новия срам.

През седмицата отборът на Магат постигна победа в Шампионската лига над Бенфика и в клуба се надяваха това да е обрата след катастрофалния старт. Напразни надежди.

Пред близо 50 000 зрители на претъпкания стадион в Нюрнберг двата отбора залагаха предимно на защитата през първото полувреме. В 53-ата минута обаче равновесието бе нарушено.

Тогава Джърмейн Джоунс от Шалке влезе грубо на противниковия вратар и получи втори жълт и съответно червен картон. Десет минути по-късно отборът му плати сметката за грубостта – Франц изведе Нюрнберг напред.

Мачът продължи напрегнато и в 74-ата минута гостите все пак стигнаха до изравняването. Хунтелаар вкара петия си гол от шест мача и за пореден път изглеждаше, че попадението му ще извади отбора от калта.

Седем минути преди края Волф прати топката в гредата след корнер. Последва ново центриране и този път Волф бе по-точен. 2:1 за Нюрнберг, тотална еуфория по трибуните и поредна катастрофа за Феликс Магат и отбора му.

Петата загуба в седем мача закотви Шалке на предпоследното място в класирането с актив от 4 точки. След като утре се изиграят всички срещи, отборът може да се окаже и последен.