От ръководството на френския шампион Марсилия заплашиха да бойкотират дербито с ПСЖ, което ще се играе следващия месец, заради забраната на феновете им да пътуват за Париж.

Френската футболна федерация взе решение през миналата седмица да не допуска ексцесии по време на дербито, както стана през миналия сезон. Поради тази причина наложи забрана на привържениците на марсилци да гледат предстоящия двубой на живо.

Шефовете на Марсилия обаче не останаха никак доволни от това решение и са готови да бойкотират срещата, ако от федерацията не променят своето първоначално становище.

"Клубът реши да обжалва решението на Лигата", пише в клубния сайт на френския шампион.

"Ако няма сигурност за нашите фенове, за да се стигне чак до там, че да не ги допускат на мача, то тогава няма да има сигурност и за персонала, длъжностните лица и футболистите ни", добавя се още в становището на Марсилия.

През миналия сезон имаше много сериозни сблъсъци между феновете на Марсилия и ПСЖ, които доведоха до смъртта на запалянко и опасенията на хората от френската футболна федерация са свързани именно с тях.